Gebruik van de App

Op de kaart kan je precies zien waar je met jouw hond mag komen, soms loslopend, soms aangelijnd.

De gebieden en gebiedjes zijn nauwkeurig ingetekend, gegevens zijn ter plaatse opgenomen.

Door op het gebiedje te klikken kom je bij de beschrijving van het gebied op de website.

Op de kaart vind je de volgende gebieden aangegeven:

  • Blauwe lijn: dit zijn vaak natuurgebieden of parken waar je minimaal 1 kwartier kunt lopen en waar jouw hond los mag lopen. Wel dien je jouw hond onder controle te hebben. Let op voor sommige gebieden gelden speciale regels.
  • Roze lijn: Dit zijn de gebieden langs de kust met eventueel een beperking in het loslaten, dit geld meestal voor de zomermaanden, deze beperking staat bij het gebied vermeld.
  • Gele lijn: Hondenlosloopplaats: Dit zijn gebieden binnen een gemeente waar je jouw hond los mag laten, vaak zijn dit terreintjes met een hek er omheen.
  • Rode lijn: Hondenuitlaatstrook: Dit zijn gebieden binnen de gemeente waar je jouw hond aan de lijn mag laten poepen. Meestal is hier geen opruimlicht en doet de gemeente dit.
  • Zwarte lijn met paarse punaise: Hier is het ten strengste verboden te wandelen met je hond, ook aan de lijn. Meestal loopt er in deze gebieden vee los of is het een zeer kwetsbaar gebied.

Bij bijna alle gemeenten in Nederland ben je verder verplicht om zelf de ontlasting van jouw hond op te ruimen en een zakje hiervoor bij je te dragen. Overal dient je hond aangelijnd te zijn. In de Algemene Plaatselijke Verordening, geven gemeenten ook vaak aan waar jouw hond niet mag komen. Veel gemeenten geven aan dat het verboden is om met honden in speelterreintjes te komen. Ook zijn er soms gebieden afgesloten voor honden. In de meeste natuurgebieden is jouw hond aangelijnd bijna altijd welkom.,

Icoontjes op de kaart: 

Op de kaart staan verschillende icoontjes. Door er op te klikken worden de gegevens van de dienst zichtbaar. Naam, telefoon en website.

Dierenspeciaalzaak

Dierenpension

Hondenschool

Hondenuitlaatservice

Dierenasiel

Hondentrimsalon

Cafe, restaurant, hotel waar je hond welkom is.

Hondenkennel

Dierenarts

Kynologenclub

Dierenambulance

 

Opruimplicht

Afvalbak met zakjes

Zakjes

Afvalbak


© Hondenuitlaatbos.nl/ realisatie Mopslaan.nl,  Monique's Webdesign / 2020